nightime

 
Senaste tillskottet till min kamerautrustning ett mycket smidigare stativ. Det jag haft innan har varit väldigt klumpigt och jag har dragit mig ifrån att använda det. Ett smidigt stativ är som ett måste för mig då jag ofta tar kort framför kameran med fjärrutlösaren, samtidigt som jag insett nu på sista tiden hur kul det är att ta kort sent på kvällen när det nästan är helt mörkt.

Fredag den sjundeJag kan inte annat än säga att jag har det bra, vädret är oftast lite kasst på mornarna men på eftermiddagen kommer solen fram. Nu är även Sara och hennes pappa här, vi har ätit kräftor och räkor(inte jag dock) hela kvällen tills vi tjejer tog en tur på ett utsiktsberg.

tankar kring gymnasiet och skolan

 
Om några dagar börjar jag alltså Gymnasiet, det känns så konstigt att säga så. Inte för själva gymnasie-biten utan för att jag inte alls trode jag skulle klara av det för lite mer än ett år sedan. 

 

Jag har jättesvårt för att uppfatta tiden när jag mådde som allra dåligast då tiden liksom har smält ihop till en ända klump i mitt huvud. Men när det var som värst kanske jag inte ens var i skolan 1 gg/per månad, det är sjukt många missade skoldagar. Under tre skolår har jag kämpat med mitt mående och kämpat så jävla hårt med att ens komma upp på mornarna. Inte fan trode jag att jag skulle kunna börja gymnasiet??

 

Och nu sitter jag här, med betyg i alla ämnen som är bättre än bra, jag har kommit in på den skolan och linje som är rankad topp 3 i örebro? Och allt har jag gjort själv med hjälp av världens bästa syster, mamma och pappa. För skolan var inte speciellt mycket till hjälp om jag säger så.

Detta vill jag inte bara säga för att skryta eller något åt det hållet, jag vill bara berätta och säga att det går!!! Hur jävla hemskt det är i grundskolan så går det, jag tog mig igenom det och då kan även vilken annan människa också göra det. Det gäller bara att ha rätta inställningen och faktiskt se de positiva.

 

Att få börja på gymnasiet känns så fruktansvärt skönt. Att få börja om, att få en helt ny start. En ny skola, nya människor men även så vet jag att jag har personer runt om kring mig som stöttar mig om jag dras ner igen. Jag är så sjukt peppad på detta, och för första gången på tre år kan jag äntligen säga att jag vill till skolan.

 

För er som undrar ska jag gå Ekonomi-juridik på Rudbeck. 

 

till havs

 
Alltså åh vad underbar dagen har varit, vi åkte ut med båten på förmiddagen i hopp om att segla ner till Lysekil. När vi iprincip var framme bestämde vi oss för att vända tillbaks. Skulle vi stannat vid Lysekil hade vi varit tvungna att gå för motor och trängas i hamnen. Istället vände vi och seglade sakta tillbaks till Hunnebo, i stekande sol och glittrande vatten. Jag fick mig till och med ett dopp mitt ute på havet.
 
Imorgon kommer Sara och hennes pappa hit till oss och de ska stanna kvar här hela tiden. Förhoppningsvis har vi vädret med oss på vår sida och vi lyckas få till några riktiga sommardagar och kvällar innan sommarlovet lider mot sitt slut.

the yacht week

 
Blir helt kär nu när flera storbloggare är på The yacht week och bara bombar bilder därifrån. Ser seriöst helt underbart ut. Min syster har pratat om detta i flera år och det är inte förnst iår som jag inser vad det är. Det är helt klart någon jag måste göra innan jag dör. Fatta vad fantastiskt med värme, hav, segling, fest och en massa nya vänner och människor.
 
Bilderna är ifrån Janni, Kenza, Lisa, Anqelica och Fabian (han tar helt otroliga bilder!!!)

bästa västkusten

 
Nu har vi äntligen kommit fram till västkusten. Pappa har en segelbåt här som vi åker till varje år, och det är verkligen sommar för mig. Tragiskt nog är ju vädret lite svängigt, och havet har inte riktigt fått bästa badtemperaturen. Men jag är inte en badkruka så det är inge problem för mig, dock får jag nog bada helt ensam. 
 
Just nu är det rätt mulet och molningt här och det ska tydligen regna inatt... Men imorgon ska det iallafall inte regna så vi får oss nog en segeltur ändå. 

RSS 2.0